OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Kontaktujte nás: 774214161 | josef_urban@volny.cz
0 Kč

Rybízová marmeláda

 

 Rybíz umeleme v mlýnku na ovoce , případně v odšťavovači.

 ( tip  nemáme li mlýnek ani odšťavovač - : můžeme menší množství rybízu  1,5kg -  podlít vodou 1dl – vaříme 5-10 minut a propasírujeme POZOR ihned zpracovat )

  • Získaný rybízový protlak 1kg - dáme do nízkého kastrolu , a vaříme 15 minut. Během vaření mícháme. Následně přidáme cca 1kg cukru uvedeme do varu a vaříme 5minut.

  • Vyzkoušíme rosolování marmelády – kápneme trochu na studený talířek a za chvíli zjistíme zda tuhne.

( tip - Pokud marmeláda netuhne můžeme vařit dalších 5 minut  - POZOR - Doba varu s cukrem by neměla překročit 10 minut , aby se nezhoršila kvalita marmelády)

  • Marmeládu v tekutém stavu naplníme do skleniček až po horní okraj.

  • Sklenice uzavřeme víčkem a převrátíme. Po 10 – 30ti minutách ,postavíme víčkem nahoru.

  • Hotovo , nezapomeneme sklenice označit : obsah a doba výroby

( tip – po otevření můžeme hustou marmeládu naředit trochou rumu , promíchat – potom je vynikající k použití při pečení nejrůznějších dobrot)

DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Ovocné sirupy připravujeme z čirých ovocných šťáv , cukru a kyseliny citronové.

 

Rybízový sirup

  • Šťávu získáme v odšťavovači , nebo lisováním.
  • Na 1l šťávy z červeného rybízu dáme 1,7l cukru a 1 lžičku kyseliny citronové.

(tip – šťávu z červeného , můžeme dochutit šťávou z černého rybízu zhruba v poměru 8:2)

  • Zahřejeme na 70 -75 stupňů C , rozpustíme cukr a kyselinu
  • Následně plníme sirup do předehřátých lahví ( co nejplnější) , uzavřeme a na 10minut dáme do vodorovné polohy k dosterilování.
  • Necháme volně vychladnout , označíme a uložíme

(tip – nejkvalitnější a nejhodnotnější sirup připravíme z rybízu černého)

 

Rybízová šťáva

Šťávu získáme lisováním ( můžeme připravit i čirou šťávu filtrováním , ale není to to pravé . Snížíme tím biologickou hodnotu výsledné šťávy.

  • Šťávu ředíme vodou  a dosladíme  -  podle chuti   orientačně na 1litr šťávy cca 1 – 1,2 litru vody a 250 - 350g  cukru

DOPLŇKY PRO VAŠÍ ZAHRADU

PLOTY

  

PRODEJ PLOTŮ 

NA PŘÁNÍ VČETNĚ MONTÁŽE

NIKDY NENATÍRÁTE , PEVNOST , MINIMÁLNÍ PÉČE , DLOUHÁ ŽIVOTNOST

960x100-1520940659.jpg