OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Kontaktujte nás: 774214161 | josef_urban@volny.cz
0 Kč

Šípková marmeláda

Má vynikající chuť, použijeme červené zralé šípky, ne měkké. 

Šípky očistíme a pokrájíme, odstraníme semena a chloupky.

(tip - chloupky musíme dobře omýt, pokud se dostanou do marmelády, tak má potom drsnou pachuť)

Podlijeme malým množstvím vody a vaříme do změknutí.

Následně propasírujeme.

1 kg vzniklého protlaku vaříme 20 minut, potom přidáme 600 g cukru a vaříme do zhoustnutí.

(tip - pro zjemnění chuti můžeme přidat jablečný protlak v poměru 75 šípkového : 25 jablečného)

Vyzkoušíme rosolování marmelády - kápneme trochu na studený talířek a za chvíli zjistíme, zda tuhne.

Marmeládu v tekutém stavu naplníme do skleniček až po horní okraj.

Sklenice uzavřeme víčkem a převrátíme. Po 10 - 30 minutách postavíme víčkem nahoru.

Hotovo, nezapomeneme sklenice označit: obsah a doba výroby.

DOPLŇKY PRO VAŠÍ ZAHRADU

PLOTY

  

PRODEJ PLOTŮ 

NA PŘÁNÍ - VČETNĚ MONTÁŽE.

NIKDY NENATÍRÁTE, PEVNOST, MINIMÁLNÍ PÉČE, DLOUHÁ ŽIVOTNOST.

960x100-1520940659.jpg