Jablečná marmeláda

Použijeme méně zralá jablka, mohou být i padaná.

Umytá jablka zbavíme nezdravých částí a pokrájíme na menší kousky.

Podlijeme malým množstvím vody a vaříme do změknutí (15-20 minut) a propasírujeme.

1 litr protlaku dáme do nízkého kastrolu a vaříme 15 minut, přidáme 600 g cukru a půl lžičky kyseliny citronové.

Vaříme dalších cca 10 minut a potom zjistíme hustotu marmelády - pokud není dostatečná, můžeme ještě povařit.

(tip - před plněním do sklenic můžeme marmeládu dochutit citronovou nebo pomerančovou šťávou / 2 lžíce citronové nebo 3-4 lžíce pomerančové)

Marmeládu v tekutém stavu naplníme do skleniček až po horní okraj.

Sklenice uzavřeme víčkem a převrátíme. Po 10 - 30 minutách postavíme víčkem nahoru.

Hotovo, nezapomeneme sklenice označit: obsah a doba výroby.