OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Kontaktujte nás: 774214161 | josef_urban@volny.cz
0 Kč

Šípková marmeláda

Má vynikající chuť , použijeme červené zralé šípky , ne měkké.

 

  • Šípky očistíme a pokrájíme , odstraníme semena a chloupky.

(tip :  chloupky musíme dobře omýt – pokud se dostanou do marmelády má potom drsnou pachuť)

  • Podlijeme malým množstvím vody a vaříme do změknutí

  • Následně propasírujeme
  • 1kg vzniklého protlaku vaříme 20minut , potom přidáme 600g cukru a vaříme do zhoustnutí

(tip: pro zjemnění chuti můžeme přidat jablečný protlak

 v poměru 75 šípkového : 25 jablečného protlaku)

  • Vyzkoušíme rosolování marmelády – kápneme trochu na studený talířek a za chvíli zjistíme zda tuhne.

  • Marmeládu v tekutém stavu naplníme do skleniček až po horní okraj.

  • Sklenice uzavřeme víčkem a převrátíme. Po 10 – 30ti minutách ,postavíme víčkem nahoru.

  • Hotovo , nezapomeneme sklenice označit : obsah a doba výroby

DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

DOPLŇKY PRO VAŠÍ ZAHRADU

PLOTY

  

PRODEJ PLOTŮ 

NA PŘÁNÍ VČETNĚ MONTÁŽE

NIKDY NENATÍRÁTE , PEVNOST , MINIMÁLNÍ PÉČE , DLOUHÁ ŽIVOTNOST

960x100-1520940659.jpg