Meruňková marmeláda

K výrobě marmelády nepoužíváme přezrálé meruňky, marmeláda nám potom nehoustne!

Meruňky umyjeme, odpeckujeme a pomeleme na masovém mlýnku.

1 kg pomletých meruněk vaříme 15-20 minut (v nízkém kastrolu).

Přidáme 800-1000 g cukru a polovinu lžičky kyseliny citronové.

Po uvedení směsi do varu vaříme 5 minut.

Vyzkoušíme, jak marmeláda rosolovatí, pokud ne, můžeme povařit dalších 5 minut.

Marmeládu v tekutém stavu naplníme do skleniček až po horní okraj.

Sklenice uzavřeme víčkem a převrátíme. Po 10 - 30 minutách postavíme víčkem nahoru.

Hotovo, nezapomeneme sklenice označit: obsah a doba výroby.

Komentáře

Nikdo zatím žádný komentář nepřidal. Buďte první!
Přidat komentář
Kontrolní kód