OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

0 Kč

Lidé v dnešní době dávají přednost před klasickými táboráky raději posezení třeba i na balkonech, kde rádi grilují.

Většina z nich si ale neuvědomuje, že když vytvoří nepropustnou mlhu, tak bude asi něco špatně.

Pojďme se tedy podívat na to, čím a jakým způsobem by se mělo správně grilovat.

V první řadě je důležité říct, že pro každé maso se hodí jiný druh dřeva.

Rozhodnete-li se grilovat ryby, pak je rozumné použít ovocné dřevo (nejlépe třešeň) nebo olši. Na červené maso se zase nejvíce hodí jabloň, ořech nebo dub.

Tato dřeva dodají masu tu správnou kouřovou chuť.

Drůbež se dá vylepšit olší, jabloní či moruší. Můžeme ovšem grilovat také uzeniny, klobásy, brambory a jiné potraviny, u kterých je vcelku jedno, jaké dřevo na ně použijete.

Vždy pamatujte na to, že použité dřevo by mělo být pořádně vyschlé. My Vám nabízíme kvalitní vyschlé dřevo, které od poražení vysychá minimálně rok.

Nepoddávejte se benzínům, levným olejům ani špatným podpalovačům! I když použijete nejlepší maso na trhu a to nejlepší dřevo, které existuje a pomůžete tomu benzínem či levným olejem, pak veškerá vynaložená námaha přichází okamžitě vniveč. Otop vám sice hned chytne, ale všechny spaliny si to namíří přímo do krásného kousku masa.

A jak tedy správně grilovat? Základním a nejdůležitějším pravidlem je grilování v žáru, nikoliv v ohni! Jinak totiž potravinu zasáhnou plameny, které vyvolávají rakovinotvorné látky. Při grilování Vám také může hrozit bakteriální nákaza, která vzniká při používání stejného nářadí na syrové i grilované maso.

Existují dva způsoby grilování - rošt a jehlice. Jaký je mezi nimi vlastně rozdíl?

Rošt slouží zejména pro tenké a ploché porce masa, na uzeniny nebo ryby.

Kdežto jehlice se používá převážně pro neporcovaná kuřata či selata.

Jedná se vlastně o rožnění, při kterém musí docházet k pravidelnému otáčení.

Pak tu máme ještě alobal, na kterém se zpravidla grilují nadrobno nakrájená masa či uzeniny.

 

Ovocné stromy a keře

ODESÍLÁNÍ ROSTLIN

icon-4301271_960_720.png

JAK DORUČUJEME

  • KURÝRNÍ SLUŽBOU DO DOMU,(většinou do druhého dne).
  • OSOBNÍ ODBĚR - PLATBA KARTOU,nově nabízíme možnost platby kartou při osobním odběru. 
TRVALKY 2.png

KDY ODESÍLÁME

  • ROSTLINY JSOU ŽIVÝ MATERIÁL , odesíláme výhradně po,út,st , abychom zabránili uvíznutí balíku u přepravce.
  • Neodesíláme v týdnech kdy jsou svátky (klasicky jsou to  velikonoce, 1.5., 9.5 apod. kdy nejsou alespoň 2 dny na doručení zásilky rostlin)

VÍCE INFORMACÍ DOPRAVA

images gopay.png

Nově platba  GoPay 

icon-4301275_960_720.png

DOPORUČENÍ

rostliny dodáváme dle dostupnosti od března do října / listopadu

  • trvalky jsou v největším a nejlepším výběru cca od půlky dubna
  • okrasné trávy jsou nejhezčí, skutečně krásně vzrostlé od konce května
  • ovocné stromky, listnaté a jehličnaté keře a růže v kontejneru k dispozici průběžně celou sezonu
  • vzrostlé stromy se zemním kořenovým balem = jaro /podzim  a v kontejnerech vybírejte celou sezonu

INFORMACE K PLATBĚ